主题确立的方法和实践

Loading...
From the course by Fudan University
编剧:像导演一样编剧
37 ratings
Fudan University

编剧:像导演一样编剧

37 ratings
Course 3 of 5 in the Specialization 微电影创作:从观念、思维到制作
From the lesson
编剧之课程导论与主题
微电影编剧能照搬文学创作的方法吗?微电影编剧的思维方式有什么特点?这些问题应该在编剧之初就完成观念上的转变与调整。主题为什么应该成为微电影编剧的起点?主题的概括和表述有怎样的要求?主题确立之后如何对编剧过程产生决定性的指导和引导作用?这是本章要解决的问题。

Meet the Instructors

  • 许 肖潇
    许 肖潇
    讲师
    艺术教育中心
  • 梁永安
    梁永安
    副教授
    中国语言文学系
  • 龚金平
    龚金平
    副教授
    艺术教育中心
Coursera provides universal access to the world’s best education, partnering with top universities and organizations to offer courses online.
© 2017 Coursera Inc. All rights reserved.
Download on the App StoreGet it on Google Play